Recordeu! Finalitza el termini d’inscripció al Concurs Nacional de Balls

Tal com vam publicar en notícies anteriors, l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya organitza, el proper diumenge 5 de juny al matí a l’Antiga Fàbrica d’Estrella Damm (Barcelona), el seu primer concurs de balls de gegants a Catalunya.

Al concurs poden presentar-se totes les colles que ho desitgin, sempre que comptin amb coreografia i partitura pròpies. Amb aquest concurs, l’Agrupació pretén millorar la visibilitat i el prestigi d’aquells grups que treballen i difonen el ball de gegants i tot el seu entorn: conservació de figures, passos de balls, interpretació de la partitura, entorn, etc.

cartell_concursballsAvui en dia, encara són poques les colles que treballen en tot el conjunt del ball de gegants i, per això, l’excel·lència en aquests camps és un aspecte que cal fomentat i premiar, amb l’afany de poder ser un aparador per a la qualitat en el món geganter i una inspiració per a la millora del nostre camp d’activitat.

Entre les colles participants, que seran avaluades per un jurat d’experts, s’ofereix un primer premi valorat en 450 €, un segon premi de 250 €, un tercer premi de 150 € i dos accèssits a la millor partitura i a la millor coreografia, de 50 € cadascun.

El termini per presentar el formulari de petició de participació, juntament amb la documentació addicional, va iniciar-se el passat 11 d’abril, i finalitzarà el proper 13 de maig.

Feu clic aquí per baixar el díptic amb les bases completes del concurs

Feu clic aquí per baixar el full d’inscripció

A més del concurs, durant l’acte també es podran veure les diferents exposicions itinerants de l’ACGC, com Goliat o Plafons de gegants, actuacions de grallers i els balls de la imatgeria pròpia de l’ACGC, així com un concert-vermut folk. Tot això, celebrat en un espai immillorable com són les instal·lacions de l’Antiga Fàbrica d’Estrella Damm a Barcelona, patrocinadora de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya.