XXII Trobada Comarcal del Vallès

21 i 22 de maig de 2016, barri de Concòrdia de Sabadell

Tot es va iniciar el dissabte 21, amb l’organització d’una jornada amb tallers de música i ball de gegants. ELs companys de la Concòrdia van tenir la iniciativa d’organitzar per primer cop aquest tipus de jornada.

Ballada tallers musica i ballsEls tallers de música van ser impartits pels mestres Enric Montsant (gralla) i Miguel Ángel de los Reyes “Mickye” (bimbal). Dels cursos de ball, se’n va fer càrrec el cos de monitors de ball de l’ACGC. Es va escollir la peça Dolors de Munt com a eix central a seguir per tots els tallers.

La jornada es va dividir en sessions de matí i tarda, amb descans per dinar. Al matí, tots els grups van treballar per separat amb l’objectiu d’acabar la jornada amb una demostració conjunta de tot allò que havien après. La resposta per part de les colles va ser molt bona: més d’una seixantena de músics i una vintena de portadors varen gaudir d’una jornada molt engrescadora i recomanable. Al voltant de les 18.30 h, com a culminació del tallers, es va fer el ball de cloenda dels tallers a la plaça de la Llibertat.

La festa organitzada pels companys de la Concòrdia va continuar fins ben entrada la nit, amb espectacles de màgia, ball d’envelat amb “La Cultural” de Granollers, sopar i concert de festa amb Alquadrat i l’Orquestra Mitjanit… un bon inici de comarcal que feia preveure una gran trobada.

Pubilla 2016I el diumenge 22, ja la vam tenim aquí! A partir de les 9.30 h, més de trenta-cinc colles del Vallés van començar a plantar els seus gegants a l’Avinguda de Francesc Macià de Sabadell. Qui gran goig feia veure l’avinguda plena de gegants, geganters, músics i veïns!

Després d’agafar forces amb un bon esmorzar, al voltant de les 11.30 h, ja érem tots a lloc per fer donar inici a les passejades; puntualment ens vam posar en marxa, en dues passejades: una d’encapçalada pels Amics dels Gegants de Matadepera (com a colla que ha representat la comarca aquest darrer any), i l’altra encapçalada pels Gegants i Gralles de la Concòrdia (com a propers representants de la comarca).

Les passejades van ser molt dinàmiques, i a les 12.30 h van arribar les primeres colles a l’entrada de la plaça de la Llibertat. Es va gaudir de l’entrada de totes les colles participants i, al voltant de les 13.30 h, va arribar el moment més emotiu de la jornada, el Ball a Vallès magníficament ballat per la colla sortint de Matadepera i l’entrant de la Concòrdia. En acabar, es va fer el traspàs de la banda de pubilla de la comarca. Per acabar, es van fer els parlaments i totes les colles participants van fer un ball.

Plaça 1Des de la vocalia del Vallés (i puc atrevir-me a dir que des d’una gran majoria de les colles), moltíssimes felicitats, companys de la Concòrdia! Aquesta XXII Trobada Comarcal ha estat magníficament organitzada. S’ha assolit l’objectiu proposat amb ganes i il·lusió. Tot fa pensar que tenim actualment uns magnífics representants de la comarca.

Text: Melo Martínez, vocal del Vallès