L’ACGC celebra el I Concurs Nacional de Balls de Gegants

El passat diumenge 5 de juny, l’Antiga Fàbrica d’Estrella Damm acollia la celebració del I Concurs Nacional de Balls de Gegants.

Per primera vegada l’Agrupació organitzava aquest concurs, amb un nou format molt diferenciat als anteriors concursos que s’havien celebrat fins ara, en el marc de la Fira del Món Geganter els anys 2007 i 2008.

Les colles de l’Arboç del Penedès, d’Arenys de Mar, Bellvís, Cervera, Llinars del Vallès, Iluro de Mataró, Oliana, Palamós, Parets del Vallès i Terrassa, van executar les seves partitures i coreografies, lluitant per obtenir el premi al millor ball.

Finalment, va ser la colla de l’Arboç qui es va endur el primer premi, valorat en 450€, seguits ben a prop de la colla de Parets del Vallès, que va obtenir la segona posició i un premi valorat en 250€ i per finalitzar el pòdium, la colla d’Iluro de Mataró, en tercera posició i un premi de 150€.

A més, el jurat format per un expert en música, un escultor d’imatgeria popular, dos experts en balls de gegants i un representant de cada colla, van dotar dos accèssits a les colles de Bellvís, per la millor coreografia i un premi de 50€, i la colla d’Oliana per la millor partitura i també, un premi de 50€.

L’acte va cloure amb la interpretació de la colla guanyadora, amb el seu “Ball dels Gegants de l’Arboç”, amb partitura de Jaume Aguza i coreografia de Ramón Vallverdú.