Signatura del nou conveni entre l’ACGC i la Fundació Damm

L’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya ja fa tres anys que gaudeix del patrocini de la Fundació Damm com a patrocinador exclusiu. Aquest 2016 ja tocava renovació del conveni, i una vegada reunides les dues parts amb la intenció clara que aquest patrocini continués per més anys i el camí que vam començar junts, com ja hem dit, ara fa tres anys, no s’aturés ara, vam ficar fil a l’agulla per tal que el nou conveni fos una realitat.

Una altra cosa important és que aquest conveni no el signen només l’ACGC i la Fundació Damm, sinó que també hi ha la implicació de la Generalitat de Catalunya, mitjançant el seu departament de Cultura. Una vegada vam tenir totes les parts disposades a fer aquest pas, només ens quedava posar data per a la signatura.

La reunió celebrada amb el Director General de Cultura Popular va servir per valorar que una bona data per la signatura del nou conveni podia ser la del diumenge, dia 5 de Juny, tot coincidint amb la celebració del I Concurs Nacional de Balls de Gegants, que organitzàvem des de l’Agrupació a les instal·lacions de l’antiga fàbrica Estrella Damm.

El temps que teníem no era massa, però tots ens vam posar a treballar per tirar endavant i complir amb allò que ens havíem marcat i els temes de mica en mica es van anar tancant. El protocol del Conseller de Cultura ens va confirmar la seva assistència, i la fundació Damm ens va fer arribar la primera proposta de conveni perquè les dues parts la reviséssim i poséssim en comú aquells temes que ens mantindrien amb aquest lligam de patrocini tres anys més.

Al final, tot va anar rodat i el dia 5 de juny, a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm, es va celebrar el I Concurs Nacional de Balls de Gegants; també es va fer un petit concert de música folk i, com no podia ser d’una altra manera, la signatura del nou conveni va esdevenir una realitat.

Cal remarcar que la signatura del nou conveni es va realitzar a la magnífica sala de brassatge per part del patrocinador, el senyor Ramon Agenjo, en qualitat de patró-director de la Fundació Damm; per part de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, el seu president, el senyor Amador Codina, i per part de la Generalitat i sota la seva presidència, el conseller de Cultura, el Senyor Santi Vila.

IMG_9514 (2)

Text: Joan Piqué, vicepresident de l’ACGC

Fotos: Gerard Picó