Celebració de la I Jornada de l’Agrupació

Aquest passat dissabte dia 17 de Desembre l’Agrupació va celebrar la primera Jornada de l’Agrupació.

Aquesta activitat es va dur a terme a l’Alberg Josep Maria Batista i Roca, del Masnou, a la comarca del Maresme. Aprofitant d’aquesta manera el conveni signat entre Xanascat i l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya.

SAMSUNG CAMERA PICTURESLa jornada consistia a reunir-nos tota la directiva, les persones que formen les diferents comissions, que en aquest moment disposa l’ACGC, com totes aquelles persones que d’una manera o altra col•laborem en els diferents llocs, on es necessita que hi hagi algun representant, ajudant en el bon funcionament d’aquesta.

També va servir perquè les persones de les diferents comissions es coneguessin entre elles, ja que encara que tots treballem per ACGC, hi ha persones de diferents grups que no tenen cap relació entre elles.

La jornada es va anar desenvolupant de la següent manera, primer el president Amador Codina, va fer una explicació del funcionament de l’Agrupació, i el que està oferint actualment a les colles associades. A continuació cada membre de l’executiva es va presentar i explicar la seva funció dins la junta. Igualment es van presentar els diferents vocals territorials, explicant les complexitats de la seva vocalia.

SAMSUNG CAMERA PICTURESDesprés es va donar pas a que cada comissió expliques la seva tasca feta fins ara i cap on tenien intenció d’anar en el cas que alguna cregués necessari de fer algun canvi.

Primer va fer la seva presentació la comissió de fira, explicant les novetats de les darreres edicions. A continuació va ser el torn de la comissió de congrés, avaluant les diferents sessions realitzades des del 2014 i avançant informació del proper congrés internacional.

Després va ser el torn de l’ENS de comunicació, on hi ha un representat assignat per l’Agrupació. La comissió educativa va seguir, on la seva representant ens va explicar tot el procés d’aquest projecte que va estar molt temps encallat i finalment aquest any s’ha pogut fer la seva presentació.

20161217141824-masnou_1JornadaAgrupacioA continuació va ser el torn de la comissió de monitors de balls de Gegants i Caps, i de la colla que durant el temps que no hi haurà Ciutat Gegantera s’encarregarà de la imatgeria de l’Agrupació.

Per continuar amb aquesta maratoniana presentació, el responsable de la botiga ens va explicar el seu funcionament, ja que uns fa dies es va estrena la Botiga on-line.

Tot seguit calia presentar l’Arxiu, que de ben segur és desconegut per molta gent, fent pales de la gran quantitat de material que disposa.

Després d’una pausa per dinar, va ser el torn de l’administratiu, que ens va explicar la tasca que realitza tres dies a la setmana a les instal•lacions de la Nau a Sant Feliu de Llobregat.

SAMSUNG CAMERA PICTURESLa comissió de revista va ser la que es va encarregar de la cloenda d’aquesta roda de comissions, fent abans fer esment del representant que té l’Agrupació al consell de l’Associacionisme Cultural.

En finalitzar tota aquesta ronda de presentacions, va ser l’hora de fer una taula rodona, per parlar de les sinergies entre la directiva i les diferents comissions, els inputs que ells reben i les coses a poder millorar.

Va ser una jornada molt profitosa, amb un debat molt interessant i enriquidor que de ben segur servirà per millorar coses o maneres de fer.

També remarcar que una notable representació de la directiva es van quedar a dormir a l’Alberg del Masnou, ja que l’endemà van participar de la trobada comarcal del Maresme celebrada el Diumenge al matí a Santa Coloma de Gramenet.