Assemblea General Ordinària 2017

El passat dissabte 4 de febrer, com cada primer dissabte de febrer, la ciutat de Sant Feliu de Llobregat, com a seu de l’ACGC, va acollir l’Assemblea General Ordinària de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, amb la presència de més d’una setantena de les colles associades.

Tal com ja s’havia fet en els darrers anys, les colles ja comptaven amb la documentació i les memòries d’activitats corresponents, proporcionades amb antelació, de manera que es va poder avançar de manera fluïda entre els diversos temes a tractar.

Els primers punts de l’ordre del dia van ser l’aprovació de l’acta de la darrera Assemblea General Ordinària (celebrada a Terrassa el dia 13 de febrer del 2016) i la presentació dels diversos informes dels vocals membres de la comissió executiva sobre els punts més destacats de l’estat de l’Agrupació.

A continuació es van presentar l’estat de comptes i els pressupostos de l’Agrupació per al proper any, que s’aprovaren per majoria de les colles assistents.

Més endavant es va informar les colles sobre el procés que s’havia dut a terme durant l’any 2016 per aconseguir la proclamació de la federació com a Entitat d’Interès Cultural (designació que va tenir lloc el passat 31 de gener), així com sobre el proper Congrés internacional de gegants i imatgeria festiva que se celebrarà a Reus del 12 al 15 d’octubre d’enguany.

Passat aquest punt, va arribar el darrer bloc de l’assemblea. En primer lloc, el reconeixement a Terrassa com a Ciutat Gegantera 2015 i la valoració de la festa que l’Agrupació va celebrar el passat 2016: la X Fira del Món Geganter, celebrada a Llinars del Vallès; la colla organitzadors va passar un vídeo de resum de tots els actes que es van dur a terme en aquesta vila per celebrar la festa, acompanyats de la presentació de la seva memòria.

Seguidament es va cedir la paraula als membres de la Colla Gegantera de Vacarisses, que van presentar els actes de la XI Fira del Món Geganter, que se celebrarà el 7 i 8 d’octubre a Vacarisses, Rellinars i Ullastrell. Passada la seva presentació, va arribar el moment de tractar el tema de Ciutat Gegantera. Després de detallar la situació i de valorar les dues candidatures presentades (Cervelló i Sant Climent de Llobregat) com a vàlides, les dues colles van poder explicar els seus projectes a tots  els assistents. Després de fer-ho i de cridar les colles a votar, la candidatura guanyadora va ser la de Sant Climent de Llobregat, que s’erigirà com a XXXI Ciutat Gegantera de Catalunya el proper 2018.

Acte seguit, es va presentar i aprovar la candidatura per a la nova comissió executiva per a la legislatura 2017-2020, encapçalada per Valentí Serra com a nou president de l’ACGC, i es va constituir l’equip de la Junta Directiva per a la legislatura, amb els nous vocals territorials que s’han anat .

Finalment, després del darrer torn de paraula en l’apartat de precs i preguntes, es va donar per finalitzada, un any més, l’Assemblea General Ordinària de 2017.

TEXT i FOTOS: Gerard Picó