L’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, declarada entitat d’interès cultural per la Generalitat de Catalunya

El passat 31 de gener, el Govern de la Generalitat de Catalunya va acordar declarar la federació Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya com a associació d’interès cultural.

El procés va iniciar-se el mes de febrer de l’any passat, fa gairebé un any. Una vegada obtinguda l’aprovació per part de la darrera Assemblea Ordinària a Terrassa el 13 de febrer de 2016, la comissió executiva de l’ACGC es va posar a treballar per tal d’aconseguir que l’ACGC fos declarada Entitat d’Interès Cultural.

Per tant, es va començar a recopilar tota la documentació i a confeccionar informes, certificats, etc. necessaris per adjuntar a la sol·licitud perquè l’ACGC fos declarada d’interès cultural.

Aquesta informació consistia en la documentació legal de l’entitat, declaracions, certificats, memòries de les activitats dels últims 5 anys, cartells publicitaris i fotografies d’aquest període, una descripció detallada de l’ACGC, els comptes de resultats, el balanç de situació i pressupostos dels últims 5 anys i la relació del nombre de federats.

Així doncs, tota aquesta documentació, juntament amb el formulari de ,sol·licitud va ser lliurat al registre del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya el 6 de setembre de 2016.

Posteriorment, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya va assignar una persona del departament per fer un seguiment exhaustiu de la sol·licitud per aconseguir portar-la a bon port.

Durant aproximadament un mes des del començament dels tràmits es va anant aportant informació addicional reclamada per la Generalitat de Catalunya.

El 9 de novembre es va rebre un comunicat en què el Conseller de Cultura donava l’aprovació necessària per continuar amb els tràmits i obtenir la resolució en un període no superior als 6 mesos.

Així doncs, després de tot un any de procés, podem dir finalment que, de conformitat amb l’acord de Govern que va tenir lloc dimarts 31 de gener de 2017, l’ACGC ha estat declarada Entitat d’Interès Cultural.

Què comporta la distinció com a Entitat d’Interès Cultural:

  • Que l’ACGC i la seva activitat cultural sigui més reconeguda arreu.
  • Poder gaudir dels avantatges que les disposicions vigents reservin a les entitats d’interès cultural.
  • Es pot veure incrementat el suport econòmic que es rep per part de les administracions públiques.
  • Tenir la possibilitat de ser declarada entitat d’utilitat pública.
  • Poder posar a continuació del nom de l’entitat la frase Entitat d’Interès Cultural.

Aquí podeu llegir la notícia publicada per la Generalitat de Catalunya: http://premsa.gencat.cat/pres_fsvp/AppJava/cultura/notapremsavw/298530/ca/federacio-agrupacio-colles-geganters-catalunya-declarada-associacio-dinteres-cultural.do

Enhorabona a les més de 400 colles federades!