Es presenta GEGANTS 116 i el Calendari del Món Geganter 2017!

Les dues publicacions per excel·lència de l’Agrupació es van donar a conèixer el passat dissabte 4 de febrer en motiu de l’Assemblea General a Sant Feliu de Llobregat.

Per una banda va sortir el Calendari del Món Geganter, de periodicitat anual. Aquesta ja era la novena vegada que el Calendari es presentava a tot el món geganter, ja que s’està publicant des de l’any 2008. Cal destacar que la temàtica d’enguany del Calendari va lligat al fet geganter a nivell internacional, amb vuit escrits de diferents autors que el descriuen. Això va lligat directament al que serà al Congrés Internacional de Gegants que es celebrarà a Reus a finals del present any.

Per altra, la revista GEGANTS presentava el seu número 116. Encapçalat pel Gegant Nou de Santa Coloma de Gramenet, a l’interior es mostraven diverses curiositats del món geganter. L’article estrella tracta sobre els Gegants i Carnaval, una retrospectiva de la funció dels gegants, bèsties, capgrossos i altres entremesos dins les festes del Carnaval. Aquest cop s’entrevistà a Lluís Puig, Director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana. Altres articles d’interès són: “Els 50 anys dels Gegants d’Ordal”, “L’Escola de Grallers de Sitges”, “Les noves joies de na Cultura”, entre d’altres.