Sant Joan Despí, 10 anys de Ciutat Gegantera

La Colla de Geganters de Sant Joan Despí, el passat 24 de Juny organitzà la XXIII Trobada Gegantera on, com a fet diferencial d’aquesta trobada, celebraren els 10 anys en què la vila acollí la XXII Ciutat de Gegantera de Catalunya.

L’acte va començar una mica més tard del previst per una pluja inesperada en el moment d’iniciar la plantada.

Un cop acabada la pluja una trentena de gegants vinguts d’arreu de Catalunya van acompanyar els gegants de Sant Joan Despí, on a més a més, comptaven amb la presència dels gegants Treball i Cultura que s’estrenaven amb la nova colla de la imatgeria creada especialment per aquest any i els acompanyaven el conjunt musical de grallers MusX.

A continuació una cercavila va enfilar fins a la plaça de Catalunya on les colles van oferir les seves millors gales fent el seu ball propi i ja per colofó final de la festa els gegants de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya junt amb els gegants d’Esplugues de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts i Sant Joan Despí ens oferien a la vegada el Ball Nou, ballat per totes quatre parelles a la vegada.

L’entrega de records i la ballada final van posar punt final a la festa del desè aniversari d’aquell 2007, on Sant Joan Despí va acollir la Ciutat Gegantera de Catalunya.

Felicitats, per aquests 10 anys d’aquella gran festa!