Treball i Cultura, 30 anys d’història

El dia 1 de maig de 1988 té lloc a Montserrat l’estrena d’en Treball i na Cultura, amb els vestits dissenyats per la Griselda Karsunke, brodats de la Maria Dolors Mas i construïts pel constructor solsoní Manel Casserres i Boix. Aquests gegants, des del seu naixement, sempre han volgut representar a Catalunya. Segurament per això, moltes vegades se’ls ha anomenat, els Gegants de Catalunya.
Des de la seva estrena, han representat a l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya a tot arreu on se’ls ha requerit. És important la projecció internacional per mitjà d’aquests gegants, que han estat presents al Japó, França, Àustria, Portugal, Bèlgica, Estònia, Suècia, Alemanya, el Regne Unit, Holanda, Itàlia, Polònia, Luxemburg, Madrid, Sevilla, Aoiz (Navarra), Andorra i Maó (Illes Balears) entre altres.

Del 27 de juny al 8 de juliol Catalunya mostrarà amb tota esplendor la seva cultura al Smithsonian Folklife Festival 2018 a Washington. Els gegants de l’Agrupació, juntament amb altres entremesos i entitats representaran la cultura popular catalana.
Un viatge inoblidable per celebrar el seus 30 anys.
Moltes felicitats als nostres gegants, en Treball i na Cultura!