Ja tenim aquí la 31a Ciutat Gegantera de Catalunya

Sant Climent es convertirà en Ciutat Gegantera el 16 i 17 de juny

Ja està tot a punt perquè Sant Climent de Llobregat esdevingui la capital del món geganter català. El 17 de juny, una quarantena de colles de gegants, vingudes en representació de les diferents vocalies territorials de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, es reuniran a aquesta petita vila del Baix Llobregat per commemorar la seva proclamació com a XXXI Ciutat Gegantera de Catalunya.

Els actes començaran dissabte 16 al matí, amb el toc de matinades dels grallers, xocolatada i activitats per a la mainada. Per la tarda, el Seguici Festiu de Sant Climent donarà la benvinguda als Gegants de Catalunya, en Treball i na Cultura, les dues figures que representen el món geganter català, i que durant un any seran portats pels Geganters de Sant Climent, celebrant la seva capitalitat gegantera. Al vespre arriba un dels plats forts del cap de setmana, amb l’espectacle itinerant “Patrimonials”, que explicarà cinc festes que formen part del Catàleg del Patrimoni Festiu de la Generalitat de Catalunya, a través de diferents manifestacions festives. Acabat l’espectacle, a nit de concerts posarà punt i final a la diada.

L’endemà, diumenge 17, serà el dia gran, amb la trobada que reunirà les 40 colles geganteres participants, i amb la realització dels actes centrals de proclamació de la Ciutat Gegantera, amb els balls de lluïment dels gegants. Acabarà la festa amb un espectacular ball final conjunt de totes les colles participants.

Sant Climent de Llobregat és el municipi més petit que haurà ostentat el títol de Ciutat Gegantera de Catalunya, reconeixement que, des de 1985, atorga l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, cada any, a una població diferent.

Per més informació consulteu la pàgina www.ciutatgegantera.cat