30 anys de Treball i Cultura

Ell, home bru i de mirada ferrenya, representa les cultures més autòctones del nostre país. Amb un llibre de comptes a la mà i un segell amb quatre barres, ens exemplifica l’esforç de molts en el dia a dia. Ella, dona de pell fina, rossa i amb mirada dolça, ens parla de les cultures nòrdiques que en un moment o altre han estat entre nosaltres. La sabiesa i la cultura que té interioritzada la fan gaudir del títol honorífic de Mestre en Gai Saber dels Jocs Florals que demostra tot lluint una engalantina d’or a la seva mà dreta.

El passat diumenge 9 de desembre el Parc d’Atraccions Tibidabo, i l’emblemàtica muntanya, es va convertir en seu del 30è aniversari dels gegants Treball i Cultura.

A l’acte s’hi van donar cita una petita selecció de colles convidades: Badalona, Tordera, Castellterçol, Centelles i Sagrada Família de Barcelona. I com no la imatgeria de l’Agrupació, duts pels geganters de Sant Climent de Llobregat i la Comissió de Capgrossos.

Els actes de celebració s’iniciaren amb l’entrega dels XVII premis de fotografia El Fet Geganter. Seguidament fou el moment de la proclamació de la XII Fira del Món Geganter de l’any 2019. Aquest cop fou escollida la població de Castellterçol que celebrarà l’efemèride els dies 27 i 28 d’abril.

Després d’una petita cercavila pels volts de la plaça dels Somnis arribà el moment més entranyable de la celebració: l’homenatge a Griselda Karsunke. Ella va ser qui va donar forma i color als gegants de l’Agrupació quan va dissenyar tot el conjunt que posteriorment serien construits per Manel Casserras i Boix.

La festa coninuà i finalitzà amb una mostra de balls de gegants presentada per els capgrossos Domingo Umbert i la Grossa d’Alella. L’acte finalitzà amb una mostra de balls de totes les colles participants. No podia acabar d’altra manera que amb l’emblemàtic Ball de l’Aniversari per part dels protagonistes de la festa.

Text: Xavier Navarro