Castellterçol, 12a Fira del Món Geganter!

El passat diumenge, enmarcada dins els actes del 30è aniversari d’en Treball i na Cultura, es va proclamar la XII Fira del Món Geganter.

Aquesta edició l’organitzarà i acollirà Castellterçol i es realitzarà els dies 27 i 28 d’abril de 2019.

Durant l’Assemblea General Ordinària el proper febrer es presentarà la programació i tots els detalls. Posteriorment a la pàgina web de la Fira s’hi podrà trobar tota la informació.

Així doncs després d’un any sense celebrar-se la Fira del Món Geganter viatjarà a terres Moianeses amb la il·lusió i l’esforç dels Geganters i Grallers de Castellterçol.

La llarga tradició cultural de Castellterçol i també l’estima que té els nostres vilatans pels nostres gegants i nans, ha portat que el proper 2019 la colla gegantera organitzi la XIIena edició de la Fira de Món Geganter, coincidint amb els 65 anys de na Griselda, en Tallaferro i dels sis nans així com també els 25 anys de la formalització de la colla gegantera de Castellterçol.

Amb l’organització de la Fira del Món Geganter pretenem posar un punt d’atenció al món del capgròs, sense oblidar els gegants, ja que són una part de la imatgeria festiva que a dia d’avui, és a l’ombra dels gegants i no gaudeix de la rellevància que tenen dins el folklore del nostre país. Així doncs, aprofitant el gran vincle que Castellterçol té entre gegants i capgrossos, ja que els entenem com una unitat inseparable i així es demostra a les diferents cercaviles i ballades, donarem un punt d’atenció a l’ús dels capgrossos i nans des de les diferents conferències, cercaviles, tallers i l’espectacle que es portaran a terme durant la Fira del Món Geganter.

Així doncs us convidem a gaudir amb nosaltres d’aquest cap de setmana geganter a Castellterçol tot participant a les diferents activitats que estem preparant i que properament us detallarem.
Moltes gràcies i esperem trobar-nos a la Fira del Món Geganter.

Geganters i Grallers de Castellterçol