Arriba el Calendari del Món Geganter i la revista Gegants

Durant la passada assemblea de l’ACGC, celebrada a Sant Climent de Llobregat (actual Ciutat Gegantera) el passat dissabte 2 de febrer, es van presentar les dues publicacions per excel·lència de l’Agrupació: la revista Gegants 124 (de periodicitat trimestral) i l’onzè Calendari del Món Geganter (de periodicitat anual).

La revista Gegants en aquesta edició d’hivern presenta la geganta Frida en portada, una geganta de Tarragona que està adaptada per a ser duta per gent amb discapacitats físiques. Alguns dels temes que tracta la revista són:

  • Gegants per a tothom, de Pere Juventí
  • Gegants de la UAB, d’Oriol Ibáñez
  • Exposició “L’aportació de Lluís Sabadell”, de Pere Seda
  • Gegants del Tibidabo (segona part), de Jordi Miralles
  • La llegenda de la Lleona de Girona

Pel que fa al Calendari del Món Geganter, té en portada els nanos nous de la ciutat de Tarragona. Això és perquè, aquest cop, el calendari tracta la temàtica dels capgrossos. Diversos estudiosos i entesos del fet geganter i capgrosser han fet articles:

  • Caps i cares, de Jan Grau
  • De cap al món, de Gerard Picó
  • Els balls dels caps de la festa, de Xavier Navarro
  • De màscares i capgrossos, d’Aitor Garrido