Castellterçol ja fa olor a Fira del Món Geganter!

Tenim a les portes la celebració de la 12a Fira del Món Geganter a Castellterçol el proper 27 i 28 d’abril. Una sèrie de propostes interessants per a tots els membres de les colles geganteres i amants de la cultura popular s’han programat i, a més, en aquesta edició la figura del capgròs tindrà especial atenció.

L’espai firal acollirà una vintena de constructors d’imatgeria, luthiers, llibreries especialitzades, artesans… dedicats especialment el Món Geganter i a la cultura popular. També els més joves poden trobar un espai dedicat a ells amb diverses activitats relacionades amb els gegants, l’Espai Fira Menuda.

També tindrà lloc la presentació del llibre “Escultors de la Festa” publicat aquest any i una xerrada de Jan Grau “Els capgrossos, les figures més abundants i les més incompreses”. A l’hora del vermut, podrem gaudir de noves sonoritats de les gralles amb el quartet QuatreQuarts.

La fira té un espai de formació i al mateix temps per compartir experiències amb membres d’altres colles com són els 7 tallers: transcripció de coreografies de balls de gegants i capgrossos, 3 tallers per a músics i seminaris de capgrossos i balls populars. Els actes de dissabte culminaran amb l’espectacle dissenyat per l’ocasió “Som d’on venim” que ens endinsarà a la història de Castellterçol amb la participació de colles geganteres i una banda de música seguit del concert de Catfolkin i Dj Nando.

No hi faltarà el joc de la Fira per a totes les famílies a través del web. Aquest any seguint la temàtica de la fira, anirà de Capgrossos i ens faran anar de Cap!

Diumenge coneixerem els guanyadors del concurs de fotografies de la fira d’Instagram, la presentació de les noves figures, una passejada i una mostra de balls. A l’acte de clausura es proclamarà la colla que organitzarà la 13a Fira del Món Geganter seguit del balls de la imatgeria de l’ACGC per part de la Colla Gegantera de Sant Climent de Llobregat que és l’actual Ciutat Gegantera de Catalunya.

Us esperem a les diverses activitats. Tota la informació detallada a www.firamongeganter.cat