XXII Trobada Comarcal Bages-Berguedà 2019 – Guardiola de Berguedà

Plantada de gegants

El passat diumenge 7 d’abril Guardiola de Berguedà va acollir la XXII Trobada Comarcal Bages-Berguedà. El fet més inèdit és que aquesta població de prop de 900 habitants no disposa de gegants, per tant va ser la Vocalia Bages-Berguedà qui es va fer càrrec de la organització, sempre amb els suport de l’ajuntament del municipi.

El segon fet inèdit va ser que per primera vegada a una trobada comarcal de la nostra vocalia tots els gegants que havien estat amfitrions d’aquesta trobada lluïen les seves respectives bandes.

A partir de les nou del matí les vint-i-quatre colles anaven arribant sota un cel que a mida que avançava el dia s’anava destapant, fent que la plantada quedés de postal, amb el Cadí-Moixeró de fons ben nevat.

A les 11 es donava el tret de sortida a la cercavila on les vint-i-quatre colles participants es lluïen davant de tots els vilatans de Guardiola i amants del món geganter.

Prop de les 12:30 s’arribava de nou a la Plaça de l’Ajuntament on es desenvoluparien els actes finals de la trobada, primer amb un reconeixement a totes les colles que havien estat trobada comarcal, seguidament amb el ball de gegants de Sant Feliu Sasserra on tancaven el seu any com a representants del Bages-Berguedà i finalment es feia el Nocturn Blau, aquest any amb un plus d’emotivitat ja que es va dedicar a en Jaume Roca que malauradament ens va deixar el mes de gener passat.

Per tancar la trobada es va fer una ballada general on, sota una pluja de confeti, es donava per acabada aquesta inèdita trobada comarcal, i amb l’objectiu de tornar ben aviat a Guardiola de Berguedà, però la pròxima vegada que ja puguin disposar de gegants propis.