Arriba la revista Gegants 129!

El gegant de Torroella de Montgrí (1758), exposat al Museu de la Mediterrània juntament amb la seva parella, és el protagonista de la portada de la revista número 129 de Gegants, que des del 1986 edita trimestralment l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya. Aquest fet es deu a que al seu interior hi ha una primera entrega d’un article, escrit per en Xavier Cordomí, sobre l’orgíen de les figures torroellenques (que ja abarquen la cuarta centuria de tradició documentada).  La revista també inclou el segon i darrer article vinculat als 350 anys de gegants petits a la Parròquia de Santa Maria del Pi de Barcelona i un Expedient G de Jan Grau on aclara què és ben bé una Tarasca. Altres articles i continguts a tenir en compte són: Confinats i tancats (d’Aleix Roca), els Herois del benestar (de Marc Martí), Gegantes, complement dels gegants? (article d’opinió de David Caelles, estudiant d’humanitats), entre d’altres. En aquesta revista s’entrevista al mallorquí Joan Puigserver, nou president de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya des del passat mes de febrer.

En els propers dies les diverses colles i subscriptors rebreu la revista a les respectives bústies. També la podreu trobar a l’Appec. Us reordem que si us voleu subscriure us podeu dirigir a www.gegants.cat/revista

Text: Xavier Navarro