Mor Griselda Karsunke, la dissenyadora d’en Treball i na Cultura.

Ens ha arribat una trista notícia, que ningú vol llegir, la mort de la nostra estimada amiga i col·laboradora , Griselda Karsunke.

La relació de la Griselda amb l’Agrupació ha estat intensa. L’any 1985 es va proposar la construcció d’uns gegants per a l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya; el projecte guanyador va ser el presentat per la colla de Centelles, amb dissenys de la Griselda Karsunke. Els gegants foren estrenats l’1 de maig de 1988 a Montserrat.

Ella va ser qui va donar forma i color als gegants de l’Agrupació quan va dissenyar tot el conjunt que posteriorment serien construïts per Manel Casserras i Boix. Sens dubte, la part més emblemàtica, simbòlica i representativa dels gegants de l’Agrupació , als quals es va donar el nom d’en Treball i na Cultura, són els seus vestits, dels quals , ella mateixa us explica el significat de la simbologia d’aquests en el link adjunt:

Així mateix també va ser pionera de la revista Gegants, essent membre del Consell de Redacció,   i va intervenir intensament amb el disseny de les estoles.

Sempre recordarem l’homenatge que li vàrem fer el passat 9 de desembre del 2018, al Parc d’Atraccions el Tibidabo, dins dels actes de celebració del 30è aniversari dels gegants en Treball i na Cultura. Un acte emblemàtic en el qual participaren una petita selecció de colles convidades, en el qual es va fer el lliurement dels premis del XVII premis de fotografia el Fet Geganter i es va proclamar la població que acolliria la XII Fira del Món Geganter de l’any 2019.

L’Agrupació ha perdut una persona entranyable. Griselda, sempre et trobarem a faltar, ens has deixat un buit però alhora ens has deixat un bell record que sempre farà que estiguis amb nosaltres: els nostres Gegants en Treball i na Cultura.

Els gegants ballaran per tu allà on siguis!