Agenda gegantera

Dijous 21

 • Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat)

Seguici del pregó 2017.

19:00 h – Concentració de les colles participants en el seguici del Pregó on participen els gegants d’Esplugues de Llobregat.

20:15 h – Seguici de pregó, recorregut des del Casal de Cultura Robert Brillas fins a la plaça de Santa Magdalena.

20:45 h – Arribada del Seguici a la plaça de Santa Magdalena.

 • Santa Coloma de Farners (La Selva)

Festa Major de Santa Coloma 2017.

15:00 h – Visita dels gegants de Santa Coloma de Farners a la llar.

17:30 h – Cercavila de gegants i capgrossos des de la plaça de Farners.

 • Tarragona (Tarragonès)

Festa Major de Santa Tecla 2017.

18:30 h – A la plaça de la Font, despertada dels gegants a davant de l’Ajuntament.

19:15 h – Primer toc de l’Amparito Roca de les festes, anunciant la sortida dels gegants i nanos.

19:30 h – Arrencada de gegants des de la plaça de la Font.

Recorregut : pl. de la Font, c. Portalet, Rambla Vella, c. Comte de Rius, Rambla Nova (coca central), c. Sant Agustí, c. Portalet i pl. de la Font.

Colles Participants : gegantons Negritos, els Gegants Moros, els Gegants Vells de la ciutat o del Cós del Bou, Gegants Vells i Nous de Torreforta, Gegants, Nanos i Bruixa del barri del Port, Nanos del Club Maginet, Nanos de l’Associació de Veïns Verge del Carme, Nanos de la Garrotada, Gegants del Serrallo, Gegants Vells i Nous del carrer de la Merceria, Gegants i Nanos del Col·legi del Sagrat Cor, Gegants del Col·legi Sant Domènec de Guzmán – Dominiques, Gegants de la Unió de Sant Pere i Sant Pau, gegant Bartolo de l’Esplai Sant Fructuós, Gegants de la Plaça Sant Miquel, gegantons Espineta i Cargolí, la geganta Cristineta, el gegant Hernández Sanahuja i el nano escolà Magí de l’Associació de Veïns Maria Cristina i Voltants, Gegants del Passeig Torroja, Gegants de l’Associació de Veïns Sant Pere i Sant Pau, Colla Gegantera Col·legi Mare de Déu del Carme, Gegants del Casc Antic, Gegants Escipions, nano el Caleto del Cós del Bou i el gegant Chargròs de l’Associació Chargrossos de Tarragona, acompanyats dels grallers, els timbalers i la Tradiband, Banda d’Instruments Tradicionals de Tarragona.

20:45 h – Ball de gegants al ritme de l’Amparito Roca amb les bandes de música a la plaça de la Font.

00:00 h – Baixada de l’àliga, gegants vells, lleó, mulassa i les bandes des del pla de la Seu.

1:30 h – Segona baixada de l’àliga, gegants vells, lleó, mulassa i des de la plaça del Rei fins a la plaça de la font.

2:30 h – Arribada de la baixada dels elements de la ciutat de Tarragona a la plaça de la Font, fins entrar al Palau municipal.


Divendres 22

 • Barcelona (Barcelonès)

Seguici inaugural i Toc d’inici amb el seguici popular.

19:00 h – El seguici popular de Barcelona comença la festa amb la passejada inaugural de les festes de la Mercè des del Palau de la Virreina.

Recorregut: Palau de la Virreina, la Rambla, Ferran i plaça de Sant Miquel i Plaça Sant Jaume.

Seguici participant : Àliga de Barcelona, Lleó de Barcelona, la Mulassa de Barcelona, el Bou de Barcelona, la Víbria de Barcelona, el Drac de Barcelona, la Tarasca de Barcelona, els gegants de la Ciutat, els del Pi, de Santa Maria del Mar, bastoners de Barcelona i els Ministrils del Camí Ral.

19:45 h – Toc d’Inici de les Festes de la Mercè, en acabar el pregó el seguici tradicional i popular de Barcelona farà les seves danses pròpies.

En acabar, llançament de coets per donar per iniciada la festa.

 • El Prat de Llobregat (Baix Llobregat)

Anem a la plaça, Toc d’inici dels gegants vells.

18:45 h – A la plaça de la Vila, acte per donar inici a la festa major.

Colles Participants: la Xaranga Casa de Aragón, Krestatum, els Diables del Prat, Colla Gegantera del Prat, els Gegants Delta, els Gegantons de l’AMPA Mare de Déu del Carme, l’AMPA Charles Darwin, l’IES Salvador Dalí, l’Estany de la Ricarda, l’IES Ribera Baixa, els Castellers del Prat, Bastoners del Prat, els Picacrestes i els Amics de la Sardana.

19:15 h – Toc d’inici dels gegants vells del Prat des de la plaça de la Vila.

19:35 h – Esclat de Festa Major, per donar la benvinguda a la Festa Major a la plaça de la Vila.

Colles Participants: la Xaranga Casa de Aragón, Krestatum, els Diables del Prat, Colla Gegantera del Prat, els Gegants Delta, els Gegantons de l’AMPA Mare de Déu del Carme, l’AMPA Charles Darwin, l’IES Salvador Dalí, l’Estany de la Ricarda, l’IES Ribera Baixa, els Castellers del Prat, Bastoners del Prat, els Picacrestes i els Amics de la Sardana.

 • Sitges (Garraf)

Processó cívica, amb la participació del seguici local.

19:00 h – Al carrer Jesús sortida de la processó cívica amb l’acompanyament del seguici local.

Recorregut: Carrer de Jesús, Francesc Gumà, Sant Isidre, Ànimes, Sant Sebastià, Sant Damià, Àngel Vidal, Cap de la vila, Major, Plaça de l’Ajuntament i Baluard.

 • Tarragona (Tarragonès)

Cercavila de vigília, amb la participació del seguici.

19:00 h – Cercavila de Santa Tecla, primera sortida al complet de tot el seguici popular i tradicional des de la plaça de la Font.

Recorregut : pl. de la Font, Misericòrdia, c. Major, pl. de les Cols, c. Merceria, pl. del Fòrum, c. Santa Anna, pl. del Rei, Pilats, bda. Pescateria, pl. de l’Espiridió, c. Cós del Bou, pl. de la Font, c. Portalet, Rambla Vella, c. Comte de Rius, Rambla Nova, c. Sant Agustí, c.

Portalet i pl. de la Font.

Grups participants : el Ball de Diables, el Drac, el Bou, la Víbria, el Griu, el Ball d’en Serrallonga, l’Àliga, la Mulassa, la Cucafera, el Lleó, el Magí de les Timbales, els gegantons Negritos, els Gegants Moros, els Gegants Vells, els Nanos Vells, els Nanos Nous, els Balls de Bastons, de Pastorets, de Turcs i Cavallets, del Patatuf i de Cercolets, els Bastoners de l’Esbart Santa Tecla, els Balls de Gitanes, de Valencians i de Cossis, i les representacions al·legòriques dels Set Pecats Capitals i de la Moixiganga.

21:30 h – Tanda de lluïment del seguici popular de Tarragona a la plaça de la Font.


Dissabte 23

 • Barcelona (Barcelonès)

Xambanga; passejada nocturna de les colles de la ciutat.

18:00 h – Cercavila nocturna de les colles geganteres de la Ciutat de Barcelona des de la plaça dels Àngels.

Recorregut: Plaça dels Àngels, Àngels, Elisabets, Bonsuccés, la Rambla mirant cap al port i Ferran.

19:00 h – Arribada de les colles i entrada ballant de les colles a la plaça de Sant Jaume.

 • Calders (Moianès)

II Trobada de gegants i capgrossos.

17:00 h – Plantada de gegants a la plaça Major.

17:30 h – Cercavila pels carrers del poble.

Colles participants : Navarcles, Avinyó, Pont de Vilomara, El Bisbalet – Igualada, Sant Vicenç de Castellet, Artés i Calders

 • Calella (Maresme)

Acompanyament de les autoritats i mostra de balls.

10:45 h – Acompanyament de les autoritats a la missa solemne de Festa Major fins a l’Església amb els gegants i grallers de Calella.

11:00 h – Missa solemne amb l’entrada d’en Quirze i la Minerva amb les autoritats i el ball dels gegants al presbiteri de l’Església.

12:00 h – Seguici dels geganters i grallers de Calella amb l’acompanyament de les autoritats fins a la plaça de l’Ajuntament.

En acabar, mostra de balls dels gegants de la Ciutat de Calella.

 • Cervera (La Segarra)

XXXVI Trobada de gegants i capgrossos.

17:00 h – Plantada de gegants als patis de la Universitat.

18:00 h – Inici de la cercavila pels carrers de la Ciutat de Cervera.

Recorregut: pl. Universitat, carrer General Güell, av. Catalunya, carrer del Combat, pl. Sant Miquel, pl. Santa Anna, carrer Major, fins a la pl. Major.

En arribar,Toc General de la Festa a la plaça Major, tot seguit lluïments dels grups i de les colles geganteres.

Colles Participants: Sant Fruitós de Bages, Amics dels Gegants de Montblanc, Ossó de Sió, Agramunt – Pom d’Or, Botarell, Torà, Montmajor, Torrejón de Ardoz (Madrid), Mediona, Valls – La Pessigolla, Verdú i Cervera.

 • Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat)

Cercavila infantil de Sant Mateu.

11:00 h – Cercavila de colles des de la plaça de Santa Magdalena fins al Casal de Cultura Robert Brillas.

Colles Participants: Ball de diables infantil d’Esplugues, Colla de Diables Infantils Toc de Foc de la Bòbila, Gegants d’Esplugues, Esbart Vila d’Esplugues, Bastoners d’Esplugues, Castellers d’Esplugues i AEIG Sant Jordi.

18:00 h – Cercavila festiva de Sant Mateu.

Recorregut: Biblioteca Pare Miquel d’Esplugues, c. Àngel Guimerà, av. Isidre Martí (parada i mostra simultània de balls davant la residència Felix Llobet), c. Vicenç Bou, c. Sant Francesc Xavier, c. Santiago Rusiñol, c. Mossèn Jacint Verdaguer, Casal de Cultura Robert Brillas, c. Àngel Guimerà, parc Pou d’en Fèlix.

Colles Participants: Ball de diables infantil d’Esplugues, Colla de Diables Infantils Toc de Foc de la Bòbila, Gegants d’Esplugues, Esbart Vila d’Esplugues, Bastoners d’Esplugues, La Palma de Cervelló, Gavà, Terrassa, Castellers d’Esplugues i AEIG Sant Jordi.

En acabar, mostra de balls al parc Pou d’en Fèlix.

 • Puig – Reig – Fonollet (Berguedà)

Festa Major de Fonollet.

Passejada de gegants. (Tarda)

 • Reus (Baix Camp)

Toc de Festa Major i passejada del seguici petit.

19:00 h – Toc de Festa Major per anunciar la sortida del Seguici Petit, des del Campanar.

19:00 h – Inici de la cercavila del seguici petit de la Ciutat des de l’Ajuntament.

Recorregut : plaça del Mercadal, carrer Major, plaça de Sant Pere, carrer de les Peixateries Velles, carrer de l’Hospital, carrer de la Presó, plaça de la Farinera, carrer de Santa Anna, raval de Santa Anna, plaça de Prim, carrer de Monterols i acabament a la plaça del Mercadal.

Tot seguit, passada de lluïment a la plaça del Mercadal.

Colles Participants : Músics de l’aula de sons de Reus, ball de diables infantil, el drac petit, la cucafera, el basilisc petit, nanos petits, mulassa petita, els vitxets, moros i indis petits, ball de Marcos Vicente, ball de pastorets petit, ball de cercolets petit, ball de prims petit, el ball de Valencians petit, ball de bastoners de l’Esbart Santa Llúcia, ball de Mossèn Joan de Vic petit, ball de gitanes petit, escola de bastons de l’Orfeó reusenc, canalla dels xiquets de Reus, l’àliga petita i la banda de música del Pare Manyanet.

 • Santpedor (Bages)

Trobada de gegants i capgrossos.

17:30 h – Plantada de gegants a Cal Llovet.

18:30 h – Cercavila pels carrers del poble.

Tot seguit, ballada de gegants a la plaça Gran.

Colles Participants: Guissona, Moià, Pineda de Mar, Sant Quirze del Vallès, Balsareny – Els k + Sonen, Sant Joan de Vilatorrada, Gironella, Fonollosa, Cardona i Santpedor.

 • Santa Coloma de Farners (Selva)

Trobada de gegants i capgrossos.

17:00 h – Plantada de gegants a la plaça de la Pau.

18:00 h – Cercavila de gegants pels carrers del poble.

Recorregut: pl. de la Pau, c. Sant Sebastià, c. Anselm Clavé, pl. Farners, c. Pare Lluís Rodés, pg. de Sant Salvador i arribada al parc.

Colles Participants: Amer, Anglès, Sant Hilari, Caldes de Malavella, Girona, Ribes de Freser, Sant Julià de Lòria, Llagostera, Sant Andreu de Llavaneres, Centelles i Santa Coloma de Farners.

 • Sitges (Garraf)

Sortida d’ofici del seguici local.

Processó de Santa Tecla, amb la participació del seguici.

7:00 h – Matinal infantil des del Baluard i plaça de l’Ajuntament.

Dos recorreguts matinal infantil gran i petita.

Recorregut gran : Fonollar, Baluard Vidal i Quadras, Port de n’Alegre, Rafael Llopart, Sant Damià, Sant Sebastià, Jesús, Sant Bartomeu, Sant Gaudenci, Sant Josep, Bonaire, passeig de la Ribera (tocant a mar) fins a la Fragata.

Recorregut petit : plaça de l’Ajuntament, carrer d’en Bosch, Davallada, Barcelona, Àngel Vidal, Cap de la Vila, Parellades, Sant Pere, passeig de la Ribera (banda de muntanya) fins a la Fragata.

19:00 h – Processó en honor a Santa Tecla des del Baluard.

Recorregut: Baluard, Fonollar, Sant Joan, Davallada, Barcelona, Santiago Rusiñol, Jesús, Sant Bartomeu, Sant Gaudenci, Sant Francesc, Cap de la Vila, Parellades, Bonaire, passeig de la Ribera, Nou, Major, plaça de l’Ajuntament i Baluard.

En arribar el tabernacle al Baluard, entrada de Santa Tecla, els balls i música rebran a la imatge de la patrona.

A continuació, a la plaça de l’Ajuntament tindrà lloc l’última ballada dels gegants, per acomiadar la Festa Major.

 • Tarragona (Tarragonès)

Anada i tornada d’ofici. (Matí)

Fes-te una foto amb els Nanos Nous. (Matí)

Professó de Santa Tecla, amb la participació del seguici. (Tarda)

9:15 h – L’Anada a Ofici amb el seguici popular i salutació a la senyera pels trompeters municipals des de la plaça de la Font.

10:45 h – La tornada d’Ofici , des del pla de la Seu cap a la Plaça de la Font.

11:00 h – Tanda de lluïment del Seguici Popular a la plaça de la Font.

Grups participants : el Drac, el Bou, la Víbria, el Griu, el Ball d’en Serrallonga, l’Àliga, la Mulassa, la Cucafera, el Lleó, els Negritos, els Gegants Moros i els Gegants Vells, el Ball dels Set Pecats Capitals, la Moixiganga, el Ball de Bastons, el Ball de Pastorets, el Ball de Turcs i Cavallets, el Ball del Patatuf, el Ball de Cercolets, el Ball de Bastons de l’Esbart Santa Tecla, el Ball de Gitanes, el Ball de Valencians i el Ball de Cossis.

11:30 h – Ballada de gegants i nanos del Carrer Merceria a la Residència de la Mare de Déu de la Mercè.

11:45 h – Fotografia’t amb els nanos vells, al balcó del mediterrani.

11:45 h – Fotografia’t amb els nanos nous, a la capçalera del circ.

18:15 h – L’Anada de la professó amb el seguici popular, des de la plaça de la Font.

 • Vallgorguina – Associació Colla Gegantera (Vallès Oriental)

II Trobada de gegants i capgrossos; Estrena dels nous gegants.

16:00 h – Plantada de gegants al Carrer de l’Església.

Tot seguit, cercavila de gegants pels carrers del poble.


Diumenge 24

 • Abarán (Alt Segura – Múrcia)

XVII Trobada de gegants i capgrossos.

12:00 h – Concentració de gegants i capgrossos a la Plaza Vieja.

 • Barcelona (Barcelonès)

Matí gegant; XXIV Mostra de Balls de Gegants i passada de gegants.

11:00 h – Mostra de balls de gegants a la plaça de Sant Jaume.

11:45 h – Passada de gegants i nans pels carrers del centre de Barcelona.

Recorregut: pl. Sant Jaume, Ferran, la Rambla, Cardenal Casañas, Pi, Portaferrissa, Cucurulla, portal de l’Àngel, Santa Anna, la Rambla, Tallers, pl. Castella i Montalegre.

Seguici d’autoritats, amb la participació del seguici popular.

12:00 h – Seguici de la Mercè on les autoritats són acompanyades del Seguici Popular i Tradicional.

Recorregut: pl. de la Mercè, Ample, Regomir, Ciutat i pl. Sant Jaume.

12:45 h – Ballada de l’àliga de Barcelona i els gegants de la Ciutat a la plaça de Sant Jaume.

Cavalcada de la Mercè

18:00 h – Cavalcada de la Mercè, tota una passejada amb tots els gegants dels barris de Barcelona, el seguici de Barcelona i dels gegants convidats.

Recorregut : Pelai, pl. Catalunya, la Rambla, Ferran i pl. Sant Jaume.

 • Borriana (Plana Baixa – País Valencià)

Processó de la Mare de Déu de la Mercè, amb la participació dels gegants i cabuts. (Tarda)

 • Calella (El Maresme)

XXXV Trobada de gegants i capgrossos.

9:30 h – Plantada de gegants al carrer de l’Església (Cervantes – Balmes).

11:30 h – Cercavila de totes les colles participants des del carrer de l’Església.

Recorregut : Carrer de l’Església, Sant Josep, Jovara, Escoles Pies fins a la plaça de l’Ajuntament.

12:30 h – Arribada de les colles participants a la plaça de l’Ajuntament, amb ballada de cada colla i entrega de records.

 • Cervera (La Segarra)

L’ Anada a ofici i Seguici de Festa Major.

10:30 h – L’ Anada a ofici pels carrers i places de Cervera.

Recorregut : pl. Major, c. Major, pl. Santa Anna, pl. Sant Miquel, pl. Universitat, fins a l’església de Sant Antoni.

Grups/ Elements participants: Cérvol Tibau, Bombollers, Timbales, Cavallets, Gegants Guillem i Almodis, Ball d’Espases, Àliga de Cervera, Macers, Senyera de la Ciutat, Corporació Municipal i Ministrils

11:00 h – Finalització de l’anada d’ofici amb salutacions de tots els representants de la corporació municipal a l’Església de Sant Antoni.

11:15 h – Plantada dels elements festius davant de la façana de la Universitat.

12:00 h – Seguici de Festa Major pels carrers del poble.

Recorregut: pl. Universitat, pl. Sant Miquel, pl. Santa Anna, i c. Major fins a la plaça Major.

Elements participants: Diables de Cervera Carranquers, Drac lo Carranco Bilandó, Cérvol Tibau, Bombollers de Cervera, Ball de Gitanes, Ball d’Espases, Timbales, Cavallets, Gegants Guillem i Almodis, Àliga de Cervera, Macers, Senyera de la ciutat, Corporació Municipal, Banda del Conservatori de Cervera, i els músics propis de cada ball.

13:30 h – Lluïments i balls dels elements festius del seguici de Cervera a la plaça Major.

 • Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat)

XXXIII Trobada de gegants i capgrossos. 30 Anys de la Gegantona Caterina.

10:00 – 11:30 h – Plantada de gegants a la zona vianants Àngel Guimerà .

11:45 h – Sortida de la cercavila per els carrers d’Esplugues.

Recorregut: Àngel Guimerà, Robert Brillas,Mossèn Jacint Verdaguer ,Santiago Rusiñol,Sant Francesc Xavier, Doctor Manuel Riera,Josep Miquel Quintana,Mestre Joan Corrales,Narcís Monturiol, Rafael Sebastià Irla.

13:00 – Arribada de la cercavila a la plaça Catalunya.

Colles Participants: Sant Just Desvern, Sant Boi de Llobregat, Cornellà de Llobregat, Sabadell Ciutat, Sant Joan Despí, Valls, Santa Coloma de Cervelló, Santa Coloma de Gramenet i Esplugues de Llobregat.

 • El Prat de Llobregat (Baix Llobregat)

XXXI Trobada de gegants i capgrossos.

9:00 h – Plantada de gegants a la plaça de la Vila.

11:30 h – Cercavila de gegants fins al parc Fondo d’en Peixo.

13:00 h – Ballada de gegants i entrega de records al parc Fondo d’en Peixo.

Colles participants: Sant Joan de les Abadeses, les Borges Blanques (Estimen els Gegants), Montcada i Reixac, Sant Feliu de Llobregat, Castelldefells, Abrera, Sant Just Desvern, La Beguda Alta i les colles del Prat de Llobregat: Associació Gegantera Delta, AMPA Mare de Déu del Carme, Institut Salvador Dalí, Institut Estany de la Ricarda, AMPA Escola Charles Darwin i els gegants de la ciutat.

 • L’Ametlla de Merola (Berguedà)

Festa Major de L’Ametlla de Merola, Ballada de gegants.

10:15 h – Cercavila al compàs de l’Orquestra Pirineu.

12:00 h – Mostra de Balls a la plaça de l’Església: Traca valenciana, ball de Cascavells, ball del gegantó Cascavell, ball de nans i ball de gegants.

 • Reus (Baix Camp)

Toc de festa i sortida del seguici.

19:00 h – Toc de Festa, per anunciar la vigília de la Festa des del Campanar.

Tot seguit, sortida d’ofici del seguici festiu de Reus i altres elements.

20:30 h – Cercavila del masclet, amb diferents elements festius i amb acompanyaments musicals des de la plaça del Mercadal.

 • Taradell (Osona)

XXIV Trobada de gegants i capgrossos.

9:00 h – Plantada de gegants a la Ronda dels Vilademany.

11:15 h – Inici de la cercavila pels carrers del poble.

13:00 h – Mostra de balls de gegants, celebració dels 40 anys dels gegants i parlaments

 • Vallgorguina – Colla de Geganters de Vallgorguina (Vallès Oriental)

XXXII Trobada de gegants i capgrossos.

10:00 h – Plantada de gegants, capgrossos i cuques a la Plaça de la Vila.

11:30 h – Cercavila pels carrers del poble.

Tot seguit, ballada de gegants i entrega de records.

Colles Participants : Vidreres, Castellterçol, Sitges, Sant Celoni – Cor de Maria, Escola de Vallgorguina i Vallgorguina.

 • Vandellòs (Baix Camp)

IV Trobada de gegants i capgrossos.

11:00 h – Plantada de gegants a la Plaça Doctors Gil Vernet.

11:30 h – Cercavila pels carrers del poble.

Tot seguit, ballada de gegants i entrega de records.

Colles Participants: Valls – La Pessigolla, Mont-Roig del Camp – Barri de Dalt, L’Hospitalet Infant, Móra d’Ebre, Vandellòs – Capgrossos.