Ràdio i Internet

Els Gegants a la Ràdio

 

RÀDIO RUBÍ,

Programa “GIRAVOLT TRADICIONAL” – 99.7fm

Presentat per Joan-Miquel Merino, dissabtes de 9 a 11 del matí. Comentaris de les activitats geganteres a càrrec d’Amadeu Ribas, en representació de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, programa que també es pot escoltar en directe a través d’internet, i en ocasions es realitzen entrevistes relacionades amb el món geganter www.radiorubi.fm (escolta el programa a través de ràdio en línia)  /  bomboneres@yahoo.es

 

MATARÓ RÀDIO

Programa “FAL·LERA GEGANTERA” – 89.3fm

Programa dedicat al món geganter de Mataró i el Maresme, sota la direcció d’Àlex Rojas. S’emet el primer dissabte de cada mes de 16:00h a 17:00h.

www.mataroradio.catfaleragegantera@mataroradio.cat

 

RAC-1

Programa “LA PRIMERA PEDRA”

Presentat per Jordi Margarit, dissabtes i diumenges de 6 a 10 del matí, on es comenta una petita agenda de les activitats geganteres del cap de setmana, a càrrec de Joan Jordi Alsina.

http://rac1.org / primerapedra@rac1.net

 

Els Gegants a Internet

 

http://festafesta.net / info@festafesta.net

Cada divendres a través d’internet, s’emet el programa radiofònic de “Fes ta Festa”, dedicat a la cultura popular i tradicional, sota la direcció de Jesús Ventura, on de forma quinzenal ens ofereix la secció  Històries de Gegants a càrrec de Berta Miró, i fins el moment sabem que s’han emés les històries dels gegants de Solsona, Carrasclet de Reus, Manlleu, Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, el Pi de Barcelona, Badalona, Parets del Vallès, Manresa, Sant Vicenç de Montalt, Vilafranca del Penedès, la família Robafaves de Mataró, Mollet del Vallès, la Ràpita, Barcelona Ciutat i del Carnaval de Barcelona.

Cada gegant té la seva pròpia història i la Berta Miró està disposada a averiguar-la i a explicar-nos-la.
Les llegendes d’aquests grans personatges, les vicissituds viscudes pels seus promotors i constructors, les anècdotes més desconegudes i curioses, les seves músiques, les coreografies dels seus balls, i un llarg etcètera. En definitiva, les “Històries” dels nostres grans personatges.

Si visiteu la pàgina web trobareu totes aquestes històries penjades i podreu escoltar-les.