MONTBLANC, CIUTAT GEGANTERA DE CATALUNYA 2006 

Notícies

[12-01-2007]

Comencen els assaigs del "Ball Nou"

El divendres 12 de gener, els "Amics dels Gegants" vam iniciar els assaigs per l'aprenentatge del "Ball Nou" que haurem de fer en el moment del traspàs d'En Treball i Na Cultura a Sant Joan Despí, "Ciutat Gegantera de Catalunya 2007", els proper 5 i 6 de maig.

Els assaigs compten amb el suport del cos de monitors de ball de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya.Cal tenir en compte que aquest ball, serà el llegat que heredarem els "Amics dels Gegants" com a amfitrions de la capital del món geganter de l'any 2006, i que podrem ballar per sempre més amb els nostres gegants. Fet que només tenen l'honor de poder ballar les colles que han estat Ciutat Gegantera.


[27-11-2006]

Montblanc acull la celebració de l'Assemblea General de l'A.C.G.C.

El passat dissabte 25 de novembre, la Vila de Montblanc va tornar a ser el punt d'atenció del món geganter, en motiu de la celebració de l'Assemblea General de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya.

 

Durant tot el dia, el Col·legi Mare de Déu de la Serra va acollir la jornada que va aplegar a més de 300 representants de diverses colles geganteres.  

 

       

 

L'Assemblea va iniciar-se a 2/4 d'11 del matí amb la benvinguda del President de l'Agrupació, el Sr. Ivan Besora, que també va comptar amb la presència de l'Il·lm. Alcalde de Montblanc, Sr. Josep Ma Campdepadrós. Seguidament, els punts previstos en l'ordre del dia van anar succedïnt-se amb les corresponents votacions.

 

Per la tarda, en primer lloc es feu el lliurament de premis del concurs nacional de fotografia "El Fet Geganter 2006". Seguint amb la presentació de la memòria de la « Ciutat Gegantera 2006 », la qual fou presentada pel president de la Comissió i Cap de Colla dels « Amics dels Gegants « , en Josep Ma Prats. I que va anar acompanyada d'un recull fotogràfic del gran esdeveniment.

 

Entre els altres punts de la tarda, destacar la presentació de candidatures a les grans festes per l'any 2008 : la població lleidatana d'Alcarràs serà l'amfitriona de la V Trobada Nacional de Capgrossos 2008 ; i Sant Vicenç dels Horts en serà la Ciutat Gegantera de Catalunya 2008.

 

Finalment, a les 7 de la tarda, la cloenda de la jornada la protagonitzaren els « Amics dels Gegants » amb la interpretació del « Ball de l'Aniversari » amb « En Treball i Na Cultura ».


[20-11-2006]

Surt a la venda el DVD "Montblanc, Ciutat Gegantera · Tot una festa !!"

El passat dissabte 18 de novembre, els Amics dels Gegants van organitzar una tarda de festa, que s'inicià a 2/4 de 7 de la tarda des de la Plaça de Sant Francesc, d'on va sortir una cercavila amb En Treball i Na Cultura, acompanyats dels gegantons de l'ACGC, en Maties i Na Montserrat, el gegantó Marc i el grup de grallers.

 

         

   

La Sala d'Actes del Casal d'Entitats va acollir la presentació oficial del DVD « Tot una Festa !! », en record a la « Ciutat Gegantera de Catalunya 2006 ». L'acte va iniciar-se amb unes paraules del president de la Comissió « Montblanc, Ciutat Gegantera » i cap de colla dels « Amics dels Gegants, en Josep Ma Prats, el qual va fer un agraïment per la tasca duta a terme per la colla, els voluntaris i entitats de la Vila. Seguidament, va prendre la paraula el president de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, Ivan Besora; I finalment, en nom de l'Ajuntament fou el Sr. Carles Carreras qui va felicitar i encoratjar per la tasca que duen a terme els « Amics dels Gegants » envers el món geganter.

 

El moment més esperat fou sens dubte, la projecció per primera vegada del DVD, que va ser molt ben rebut. Aquest mateix dia es va posar a la venda, i a partir dels propers dies es podrà adquirir al preu de 8 €, a l'Oficina de Turisme, o bé per encàrrec des de la mateixa web.

 

Si  bé, els actes festius van cloure amb aquesta estrena del DVD, per la nit, prop de 60 components dels « Amics dels Gegants » van aplegar-se al restaurant Cal Gaya, on van celebrar el sopar de commemoració de la Ciutat Gegantera. El bon tarannà i la gresca van reganar fins ben entrada la matinada, en un sopar carregat de sorpreses, records i emocions


[25-09-2006]

Amics dels Gegants representants de la Conca de Barberà a les Festes de la Mercè de Barcelona

 
Els "Amics dels Gegants" amb en Maties i na Montserrat i el gegantó Marc han participat a la Cavalcata de Catalunya de les Festes de la Mercè, com a representants de la Conca de Barberà.
 [10-09-2006]
 

Montblanc, ... Festes del Centenari

 
Les festes del centenari de la Coronació de la Mare de Déu de la Serra han comptat amb la presència extraordinària d'en Treball i na Cultura, que han acompanyat durant les processons del 8 i 9 de setembre a la la patrona de la Vila, en motiu de la seva sortida com fa cada 25 anys.
 
Sens dubte, ha estat un fet del tot especial pels "Amics dels Gegants" poder prendre part en aquest acte del tot solemne, i que han estat presents amb en Treball i na Cultura com a convidats d'honor tancant la processó.

 

El dia 8, van homenatjar a la patrona de la Vila, restant en peu durant la seva sortida a la Plaça de la Serra. Durant la processó els Gegants van seguir els pasos compaginant el so de la Banda de Música Verge de la Serra i dels Grallers dels Amics dels Gegants. Un altre dels instants emotius fou l'arribada final a la Plaça de Santa Maria, quan els gegants van accedir-hi per les rampes que hi havia preparades per l'accès de la carrossa de la Verge. 

L'endemà, novament els Amics dels Gegants van estar amb en Treball i na Cultura a la processó de retorn,  aquest cop partint de les escales de Santa Maria, on es va poder veure la baixada des de les primeres files, una imatge del tot impactant. El pas pels diferents carrers engalanats per l'ocasió mostraven una gran elegancia. Finalment, l'entrada al Santuari de la Serra, el moment més multitudinari i que també van romandre a Plaça, aquest cop juntament amb els Gegants de la Vila.

Els Amics dels Gegants agraïm molt especialment a l'Ajuntament de Montblanc per haver volgut que en Treball i na Cultura fossin presents en aquests moments tant especials d'aquestes Festes, fet que demostra l'acollida d'aquests gegants a la Vila durant aquest any 2006 que resideixen entre els montblanquins com a seu de l'actual « Ciutat Gegantera de Catalunya ».


[14-08-2006]


En Treball i Na Cultura amb els "Amics dels Gegants" a Suecia

 
En motiu de la capitalitat de la Vila de Montblanc com a “Ciutat Gegantera de Catalunya 2006”, els “Amics dels Gegants” han representat al món geganter amb En Treball i Na Cultura a Suècia, a la ciutat de Malmö on va tenir lloc el XIX Aplec Internacional de la Sardana i Mostra de Grups Folklòrics.

    

El dissabte 5 d'agost, la Plaça de Malmö fou el punt de partida, amb la plantada de tots els participants: gegants, bastoners, sardanistes, castellers, ... En Treball i Na Cultura, juntament amb els Gegantons de l'ACGC i el Gegantó Marc foren la representació per part dels Amics dels Gegants.

A les 12 del migdia, la cercavila va omplir els carrers més centrics amb un gran nombre de públic que va voler conèixer d'aprop les tradicions catalanes. Paral·lelament, a l'Ajuntament tenia lloc la recepció als grups, amb la presència de l'Alcalde de la ciutat, el President del Parlament de Catalunya, el Conseller de Cultura de
la Generalitat de Catalunya, entre d'altres. La representació montblanquina, encapçalada pel seu cap de colla Josep Ma Prats, acompanyats del president de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya Ivan Besora, feren entrega d'uns obsequis, així com també van rebre diferents presents. L'actuació central, fou oberta pels Gegants de Catalunya, amb el “Ball de l'Aniversari”.

L'endemà diumenge, els actes de cultura catalana van tornar a prendre els carrers de la ciutat sueca.[09-07-2006]

MOLTES GRÀCIES A TOTS !!!

En nom de la Comissió Organitzadora i dels Amics dels Gegants volem fer-vos arribar el nostre més sincer agraïment per la vostra participació a la XXI Ciutat Gegantera de Catalunya 2006.

Gràcies a la vostra participació en els diferents actes, tots plegats hem aconseguit una fita històrica per la Vila de Montblanc.

A la vegada us volem demanar disculpes pels moments no tant agradables que van succeïr-se, i que d'alguns d'aquests volem mostrar també el nostre malestar, ja que ens vam veure impotents al veure que s'ens posaven impediments a darrera hora, quan totes les colles estaveu preparats per començar la cercavila.  De vegades dones plena confiança a persones de les que esperes un bon resultat, i al final et trobes que et fallen. Un fet que de ben segur ens farà reflexionar a tothom.

Ara arriba el moment de portar amb la major dignitat als Gegants de l'Agrupació "En Treball i Na Cultura", i gaudir d'aquest any irrepetible.

Moltes gràcies a tots vosaltres, ... Montblanc sempre us tindrà les portes obertes !!!


[20-06-2006]

Roda de Premsa amb els mitjans d'informació

Aquest dimarts 20 de juny, s'ha presentat oficialment la celebració de la "Ciutat Gegantera de Catalunya 2006" als mitjans d'informació.


L'acte s'ha portat a terme a la Sala d'Actes de l'Ajuntament de Montblanc, amb la presència i intervenció del President de la Comissió Organitzadora i cap de colla dels "Amics dels Gegants", Josep Ma Prats; el President de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, Ivan Besora; i l'Alcalde de Montblanc, Josep Ma Campdepadrós.

S'ha presentat els actes de la gran festa del món geganter, que aquest any acolleix la Vila de Montblanc, i que ha aconseguit una participació històrica, que portarà 230 colles amb més de 6.500 geganters.[15-05-2006]

Presentació oficial del Programa, el Cartell i l'Himne

Dins les Festes i Fires de Sant Maties de Montblanc es va donar el tret de sortida de la “Ciutat Gegantera de Catalunya 2006", amb la presentació del cartell, el programa d'actes i l'himne.

El diumenge 14 de maig, a partir de les 7 de la tarda, una cercavila amb els diferents gegants de la Vila i una ballada a la Plaça de Sant Francesc, van donar pas a l'interior de l'església de Sant Francesc, a la presentació oficial de la festa "CIUTAT GEGANTERA DE CATALUNYA 2006", la descoberta del cartell promocional i l'estrena de l'himne “Montblanc, Ciutat Gegantera 2006” de Josep Ma Amorós. 
 
  

Us recordem que la festa "Montblanc, Ciutat Gegantera de Catalunya" se celebrarà els propers 7, 8 i 9 de juliol i compta ja amb una inscripció històrica de 210 colles geganteres.


[04-04-2006]

La Ciutat Gegantera 2006 acollirà una participació històrica

A tres mesos justos de donar inici a la celebració a la capital de la Conca de Barberà de la “Ciutat Gegantera de Catalunya 2006”, l'organització valora satisfactòriament l'èxit que ja s'ha assolit en la gran participació que s'esdevindrà.

Són ja més de 180 colles les que s'han inscrit a la festa, confiant amb la proposta que els “Amics dels Gegants” de Montblanc i la Comissió Organitzadora estant preparant per convertir-se en la nova capital catalana del món geganter els dies 7 – 8 – 9 de juliol. 

 

                             

Durant el cap de setmana de juliol, Montblanc rebrà a més de 6.000 geganters d'arreu de Catalunya, del País Valencià, Illes Balears, Catalunya Nord, Aragó, Navarra, País Vasc, Madrid i també de Portugal i Suècia.  Es calcula la presència d'entre 450 i 500 gegants que ompliran els carrers i places de la Vila de Montblanc.

Per arribar a la data de la gran celebració, s'està treballant de valent per que tot surti com ha previst l'organització, amb tot un seguit de persones, institucions, entitats de la Vila, voluntaris i col·laboradors. I especialment, per part dels “Amics dels Gegants” que estant assajant tota la colla el ball que hauran de fer a partir del 9 de juliol quan rebran en Treball i na Cultura, i que amb tots els honors hauran de realitzar en tots els actes de representació que ostentaran durant l'any, tant per Catalunya com per l'extranger.

Sens dubte, serà un esdeveniment únic per Montblanc i que coincidint amb l'any del centenari de les Festes de la Serra serà l'acte més multitudinari que es preveu i que donarà més ressó.

 

[
21-02-2006]

La Ciutat Gegantera al "Tren de Mitja Nit" de Ràdio Montblanc

El dilluns 20 de febrer, la "Ciutat Gegantera" va ser la protagonista del programa "El Tren de Mitja Nit" de Ràdio Montblanc.

Cada setmana els convidats, en aquesta ocasió nosaltres, vam pujar al tren musical de Ràdio Montblanc, on durant 60 minuts i a través de la música explicant el si del gran repte del 2006, la "Ciutat Gegantera de Catalunya 2006". El programa està conduït per Ramon Ma. Huget.


 
 
    

En Josep Ma Prats, president de la Comissió, va oferir una extensa difusió de la festa, els preparatius, les xifres, ... També hi va prendre part Ivan Besora, president de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya que va explicar als oïents de Ràdio Montblanc el que representa ser "Ciutat Gegantera" i la representativitat que en aquest cas tindrà la Vila de Montblanc, de la mà dels "Amics dels Gegants", a partir del proper 9 de juliol amb la custòdia dels Gegants "En Treball i Na Cultura".[12-02-2006]
L'Agrupació visita Montblanc en motiu de la 2ª Reunió de la Comissió Seguiment

El dissabte 11 de febrer de 2006, l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya va visitar per segona vegada Montblanc en motiu de la reunió de seguiment de la "Ciutat Gegantera de Catalunya 2006".

En aquesta nova jornada, diferents integrants de la Comissió, van rebre als representants de la C. Executiva de l'ACGC, juntament amb els Vocals comarcals de Meridionals, Lleidatanes/Andorra i Bages/Berguedà, així com també als companys de Sant Joan Despí "Ciutat Gegantera 2007".

      

Josep Ma Prats va obrir la reunió, iniciant la visita pels diferents espais on es celebran els actes, aparcaments, allotjaments,
... per tal de veure sobre el terreny les corresponenst ubicacions. Seguidament, ens vàrem traslladar al Local de la "Ciutat Gegantera" per continuar amb la resta de punts, on es feu un repàs de les tasques portades a terme des de la darrera trobada al mes d'octubre, una lectura del programa d'actes, la coordinació dels actes de protocol, entre d'altres.

     

Els integrants de la Comissió de Seguiment de l'ACGC es van mostrar satisfets del treball que s'està portant i de l'alt nombre de colles que ja s'han inscrit.


[12-02-2006]
Entrevista a Ràdio Montblanc,  "Diga-li com vulguis"

El dissabte 11 de febrer, novament vam participar al programa "Diga-li com vulguis" de Ràdio Montblanc, presentat per Iban Casanovas, Jordi Cartanyà i Xavier Iborra.

En el decurs de l'entrevista vam donar a conèixer les novetats de l'esdeveniment, amb l'exposició amb detall del programa previst pel 7 - 8 - 9 de juliol, estat de participació, voluntariat, ...

  

Durant més de mitja hora, els oïents de Ràdio Montblanc van poder fer-se la idea de la gran moguda que s'està preparant i que se'ns dubte serà un dels esdeveniments més multitudinaris de l'any de les Festes de la Serra.


[01-02-2006]
Rebuda institucional al Palau de la Diputació de Tarragona

L'inici del mes de febrer ha estat marcat per la rebuda institucional que la Comissió "Montblanc, Ciutat Gegantera 2006" ha portat a terme al Palau de la Diputació de Tarragona.

L'Il·lustríssim Sr. Joaquim Nin i Borredà, diputat de cultura, ha rebut als representants montblanquins, per conèixer d'aprop el projecte i acabar de perfilar el conveni de col·labiració entre la Diputació de Tarragona i la "Ciutat Gegantera 2006".El Sr. Nin ja havia participat el passat any, en l'acte de presentació que es va fer a Montblanc per les Festes de Sant Maties, on va mostrar una predisposició de col·laboració, i que avui novament ha estat pal·lesa.

El President de la Comissió, Josep Ma Prats ha agraït al Sr. Nin  el suport amb que podem comptar de la Diputació de Tarragona.[29-01-2006]
Les diferents Comissions treballen de valent amb els preparatius de la "Ciutat Gegantera 2006"

Aquest mes  gener, s'han tancat diferents temes organitzatius pel que fa a la configuració de la "Ciutat Gegantera de Catalunya 2006".

L'Àrea de Protocol s'ha reunit amb l'Alcalde de Montblanc, per iniciar la tramesa de les invitacions de les personalitats que prendran part de l'esdeveniment.

 

L'Àrea de Logística, Infraestructura i Seguretat, juntament amb la Regidoria d'Interior de l'Ajuntament, la Policia Local i Protecció Civil, han configurat tots els apectes que regiran per la rebuda de totes les persones que ens visitaran, en temes com accesos, aparcaments, llocs de pernoctació, vigilancia, ...

L'Àrea de Voluntariat, està fent una roda de visites amb totes les entitats cíviques de la Vila, per anar aconseguint el nombre necessari de voluntaris pel cap de setmana del 7 - 8 - 9 de juliol. Així com també la implicació dels Centres Educatius en diverses activitats prèvies.

L'Àrea de Comunicació ha engegat les relacions amb la Comissió de Premsa del Centenari de les Festes de la Serra 2006, per vincular tota la moguda i donar el ressó corresponents, amb la previsió de convocatòries de rodes de premsa, comunicats diversos i atenció als mitjans d'informació.

       

L'Àrea d'Espectacles, un dels puntals que donaran la personalitat a la "Ciutat Gegantera 2006", preparen tot un projecte multicultural per tot el cap de setmana.  Cal destacar, l'espectacle de dissabte a la tarda, sota la direcció i creació de l'Associació "Barjaula" de Montblanc, entitat amb un destacat paper local en festes com la "Setmana Medieval", i que ha despertat grans espectatives.


[23-01-2006]
Presentació del projecte al President del Consell Comarcal de la Conca de Barberà

Seguint amb la roda de presentacions, per aconseguir el suport necessari per l'organització de la "Ciutat Gegantera de Catalunya 2006", ha estat presentat al President del Consell Comarcal de la Conca de Barberà.

El President del Consell Comarcal, Sr. David Rovira, va rebre als representants de l'àrea de protocol i comunicació que van exposar-li el treball que s'està portant a terme.Josep Ma Prats va agraïr la rebuda al President, així com la predisposició de col·laboració en l'esdeveniment, que sens dubte donarà un ressó del tot destacat a tota la comarca.


[03-01-2006]
Entrega Oficial de l'Himne "Montblanc, Ciutat Gegantera"

La primicia de l'entrada a l'any 2006, ha estat l'entrega oficial de l'Himne "Montblanc, Ciutat Gegantera".

El dimarts 3 de gener, el compositor montblanquí Josep Ma Amorós ha fet l'entrega al President de la Comissió, Josep Ma Prats. Des d'aquestes ratlles, volem fer el més sincer reconeixament al treball que  ens ha volgut fer i que serà una part molt important de l'esdeveniment montblanquí.

 

La peça serà l'emblema musical d'aquesta gran diada que viurà la nostra Vila i que volem que passi a ser recordada per tots els que ens visitareu.

Josep Ma Prats guardarà aquesta entrega original, que serà presentada en el decurs de les Festes de Sant Maties, el proper mes de maig quan està prevista la presentació Oficial del que serà la "Ciutat Gegantera de Catalunya 2006".


[21-12-2005]
Josep Ma Amorós Bayer enregistra l'Himne a la Ciutat Gegantera 2006

Durant aquest mes de desembre, el músic i compositor montblanquí Josep Ma Amorós Bayer, ha estat treballant amb l'enregistrament de l'Himne a la Ciutat Gegantera 2006.

Una peça que serà l'emblema d'aquesta gran diada gegantera que viurà la Vila de Montblanc.

            

L'obra compta amb les veus que han estat a càrrec del nou grup local d'habaneres "Els Pescadors del Francolí".


[27-11-2005]
Montblanc presenta el Programa Oficial davant les colles geganteres de Catalunya

El dissabte 26 de novembre es va celebrar a Capellades, l'Assemblea General de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya.

En el decurs de la sessió que va aplegar un bon nombre de colles d'arreu de Catalunya, Montblanc va presentar el Programa Oficial de la "Ciutat Gegantera de Catalunya 2006".

   
 Foto: Daniel Porta

Durant el dia, vam estar donant informació i responent a les preguntes de les diferents colles, així com entregant material promocional.  Destacar que totes les colles participants tindran gratuïtament tant el sopar de dissabte com l'esmorzar de diumenge.

La presentació oficial va tenir lloc a la tarda, amb la intervenció de diferents representants  de la Comissió Organitzadora, amb la presència del Vocal de les Comarques Meridionals a l'ACGC.  Paralel·lament es van projectar unes imatges on es donava a conèixer amb detall els actes, ubicacions, accesos, ...


Foto:  Miquel Blanch

El President de la Comissió "Montblanc, Ciutat Gegantera 2006" va animar a participar de la festa i acompanyar-nos els dies 7 - 8 - 9 de juliol, per que sigui l'èxit que desitjem.


[3-11-2005]
Obert el període d'incripcions

El passat 1 de novembre, amb la sortida del Butlletí número 4, es donava a conèixer el programa oficial de la "Ciutat Gegantera de Catalunya 2006", i també s'obria el període d'incripcions.

La Comissió Organitzadora ha enviat la invitació a més de 600 colles, que podran formalitzar la seva inscripció retornant la butlleta adjunta amb la informació, o bé através de la Web on es pot fer la incripció on-line.


     

Es molt important per nosaltres poder disposar el més aviat possible de les colles que esteu interessades a venir a Montblanc.  Hem fet un esforç del tot considerable per poder oferir gratuïtament a totes les colles, tant el sopar de dissabte com l'esmorzar de diumenge, i que confiem serà vital per aconseguir una més alta participació durant tot el cap de setmana.

Des d'aquestes línies us animem a participar a la gran Festa del Món Geganter !!!

Us hi esperem a tots.


[06-11-2005]
L'Àrea d'Intendència tanca les gestions pels diferents àpats

El passat divendres 4 de novembre, el President de la Comissió, juntament amb les portaveus de l'Àrea d'Intendència, es va reunir amb l'empresa de caterings que preparà els diferents àpats de la "Ciutat Gegantera 2006".Així doncs, l'organització oferirà  gratuïtament a totes les colles que participaran durant el cap de setmana de la Ciutat Gegantera 2006, tant el sopar de dissabte com l'esmorzar de diumenge.


[30-10-2005]
L'Agrupació visita Montblanc en motiu de la 1ª Reunió de la Comissió Seguiment

El mateix dissabte 29 d'octubre,  l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya va portar a terme a Montblanc la 1ª Reunió de Seguiment de la "Ciutat Gegantera 2006".

La jornada es va celebrar a l'Oficina de la Ciutat Gegantera, i va comptar amb la presència dels representants de l'ACGC que formaran part d'aquesta Comissió.
[30-10-2005]
Conveni de col·laboració amb el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

El passat dissabte 29 d'octubre, el Director del "Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana" del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Sr. Ferran Bello, va desplaçar-se novament fins a la Vila de Montblanc .

     

El motiu principal va ser el tancament del conveni de col·laboració amb la "Ciutat Gegantera de Catalunya 2006".  Per aquest motiu  a la reunió van prendre-hi part representants de la Comissió "Montblanc, Ciutat Gegantera 2006" encapçalats pel President Josep Ma. Prats, juntament amb el Tinent d'Alcalde Sr. Carles Carreras i els Regidors de Festes, Sr. Xavier Martí, i la Regidora de Cultura, Sra, Agnès Ribó.


[07-10-2005]
Visita de presentació al Departament de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya

El dimecres 5 d'octubre, representants de la Comissió Organitzadora van desplaçar-se fins a la ciutat de Barcelona per presentar el projecte de la "Ciutat Gegantera de Catalunya 2006" al Departament de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya.

        

Josep Ma. Prats va ser rebut pel Secretari General, el Sr. Antoni Segarra. Durant la visita, es van iniciar els primers passos per establir un conveni de col·laboració.[01-10-2005]
Amics dels Gegants inicia
els primers assaigs del
Ball de l'Aniversari


El divendres 30 de setembre, els "Amics dels Gegants" van iniciar els primers assaigs per l'aprenentatge del "Ball de l'Aniversari" que hauran de ballar a partir del 9 de juliol quan rebran En Treball i Na Cultura.

   

A partir d'ara, i durant tots els divendres, el cos de monitors de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya impartirà els assaigs.


[18-09-2005]
Xerrada informativa dels balls dels Gegants de l'Agrupació

El
divendres 16 de setembre, l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya va reunir-se a Montblanc amb tota la colla dels "Amics dels Gegants" per iniciar l'aprenentatge dels balls dels Gegants de l'Agrupació.

Aquesta primera sessió va consistir en una xerrada informativa per que la Colla conegués el compromís envers la custodia dels Gegants En Treball i Na Cultura.

  
 L'acte va ser introduït pel President de l'Agrupació, que va donar la paraula al Vocal de Música i Balls junt amb representants del cos de monitors de l'ACGC.

El dia 30 de setembre, es començarà ja els assaijos oficials per aprendre el "Ball de l'Aniversari".[28-08-2005]

"Lo Senyor Currutaco", el nou Gegantot de Juneda, la primera inscripció de Catalunya a la "Ciutat Gegantera 2006"
 
El diumenge 28 d'agost de 2005, la població de Juneda va celebrar el 10è aniversari dels seus primers Gegants i també la presentació d'un nou element festiu.

Conegut com a "Lo Senyor Currutaco", el nou Gegantot ha estat apadrinat pels "Amics dels Gegants" de Montblanc, amb en Maties i Na Montserrat.  El Cap de Colla, en Josep Ma. Prats, va tenir l'honor de deixar el testimoniatge d'aquest apadrinament.

 

Val a dir, que la Colla "La Roca Fumada" - Gegants  Juneda ha demanat ja la seva inscripció a la "Ciutat Gegantera 2006", convertint-se en la primera colla de Catalunya que ha confirmat la seva participació.  Desitjem poder compartir aquest repte al costat del nostre nou Fillol junedenc.


[16-08-2005]
  Leganés acull la presentació de la "Ciutat Gegantera 2006" a terres de Madrid

Els passats 12, 13, 14 i 15 d'agost, "Amics dels Gegants" va participar a la V Fiesta Gigantera de la ciutat de Leganés.

Aprofitant l'ocasió, es va fer una presentació de la "Ciutat Gegantera 2006" a terres de Madrid, amb el propòsit de convidar a les colles de més enllà de Catalunya que eren presents.
     

La sorpresa immediata, la protagonitzaren la "Compañía de Gigantes de Leganés", que en acabar va comunicar la seva participació a Montblanc, fent-nos lliurament d'un quadre dels seus Gegants amb la Colla amb una inscripció on confirmava la seva presència.[09-07-2005]
Surt al carrer el Butlletí de la "Ciutat Gegantera 2006"

Avui, 9 de juliol de 2005, falta justament 1 any per que la Vila de Montblanc es converteixi en la "Ciutat Gegantera de Catalunya 2006".  Iniciem la campanya del compte enrera, amb la presentació del Butlletí, que a partir d'ara i fins al cap de setmana del 7 - 8 - 9 de juliol de 2006, mensualment podreu trobar amb tota la informació d'aquest gran esdeveniment.

 

(L'1 de setembre, després de vacances, ja podreu trobar el segon butlletí)

Si desitjeu rebre els propers butlletins, només cal que ens feu arribar un e-mail a ciutatgegantera2006@gegants.cat, indicant a l'assumpte "BUTLLETÍ CIUTAT GEGANTERA 2006".


 
[1/2/3-07-2005]

Participació a Capellades, Ciutat Gegantera 2005

Els dies 1, 2, 3 de juliol, "Amics dels Gegants" vam participar a la "Ciutat Gegantera 2005".

   

En nom de la Vila de Montblanc volem fer extensiva la més sincera felicitació a Capellad es per la gran festa viscuda. També volem agraïr el ressó que des del primer dia fins al darrer heu anat fent envers Montblanc, com a propera "Ciutat Gegantera".

Veritablement, aquests dies ens em sentit com a casa !!!

Comptem amb tot el vostre suport.

   [04-06-2005]
 

Visita del Director General de Cultura de la Generalitat de Catalunya

El passat 4 de juny de 2005, el Director del Centre de Promoció de la Cultura Popular i Tradicional Catalana de la Generalitat de Catalunya, Sr. Ferran Bello, va visitar la Vila de Montblanc per conèixer el projecte de la "Ciutat Gegantera de Catalunya 2006".

   

L
'acte es va celebrar a l'Ajuntament de Montblanc, amb la presència de les autoritats locals i components de la Comissió organitzadora.


[21-05-2005]  

Campanya Voluntariat 2006


Les Festes de Sant Maties han dedicades al folklore de la Vila i la tradició gegantera a Catalunya, en motiu de que Montblanc serà la “Ciutat Gegantera de Catalunya” el proper any 2006.

 

L'antiga esglèsia de Sant Francesc ha acollit un seguit d'exposicions per donar a conèixer als montblanquins i la comarca el gran repte que es presenta. Iniciant-se així la campanya de captació de voluntaris, que està oberta a tothom que vulgui col·laborar per aconseguir l'èxit d'aquest esdeveniment.
 
Més de 200 inscripcions han estat ja formalitzades aquests primer dies i que esperem vagi creixent amb el pas dels mesos.

         

La inscripció de voluntaris resta oberta a la Oficina de Turisme o bé  através del correu electrònic  ciutatgegantera2006@gegants.cat 

[15-05-2005] 

Presentació Oficial de la
"Ciutat Gegantera 2006"


La Vila de Montblanc ha donat ja el tret de sortida al gran repte que es presenta pel proper any 2006 quan serà proclamada “Ciutat Gegantera de Catalunya”.

L'acte institucional de presentació va tenir lloc el diumenge 15 de maig dins els actes de les Festes de Sant Maties i va comptar amb la participació:

. Sr. Josep Mª Prats Callau
  President Comissió “
Montblanc, Ciutat Gegantera 2006”
. Sr. Josep Mª Campdepadrós Sans
  Alcalde de
Montblanc
. Sr. Ivan Besora Roig
  President de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya

. Sra. Teresa Felip Capdevila
  Directora Territorial de Cultura de la Generalitat de Catalunya

. Sr. Joaquim Nin Borreda
  Diputat de Cultura de la Diputació de Tarragona

. Sr. Valentí Gual Vilà
  Conseller de Cultura del Consell Comarcal de la Conca de Barberà 

. Sr. Dídac García Solà
  Vocal Com. Meridionals ACGC

. Sr. Jaume Pérez Camps
 
Responsable Música i Balls ACGC
. Sr. Ramon Roca Farriol
  Representant “
Capellades, Ciutat Gegantera 2005
. Sr. Jaume Vidal Cera
  Representant “Sant Carles, Ciutat Gegantera
2002”
. Sra. Carme Viñuelas
  Representant “Móra d'Ebre, Ciutat Gegantera
1998”
. Sra. Mª del Roser Torné Giné
  Voluntaria “Lleida, Ciutat Gegantera
1995”
. Sr. Jordi Cartanyà
 
Ràdio Montblanc (moderador)

   [27-11-2004] 

... Ja som Ciutat Gegantera !!!

La nostra Vila, Montblanc, va quedar proclamada el passat 27 de novembre de 2004, la XXI Ciutat Gegantera de Catalunya 2006.
 Durant la celebració de l'Assemblea anual de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, que tingué lloc al Prat de Llobregat, es va fer la presentació oficial de la nostra candidatura i posterior votació que fou aclamada per unanimitat.

Aquesta iniciativa ha estat portada a terme pels “Amics dels Gegants” juntament amb l'Ajuntament de Montblanc que va aprobar el projecte per la totalitat del consistori.